Наричано също и "ПЕРЛЕНО" кафе заради специфичната закръгленост на ядката, дървото е рядко с малко плододаване, понякога можете да намерите само едно зърно на растение. Възможно е да намерите едно кафено зърно в сред по-младите клони на това растение. Заради закръгленото си зърно се нарича Caracolito или „ПЕРЛЕНО КАФЕ“.
Това кафе е опитано при 89°C с екстракция от 25 ml за 24 секунди. Дегазирането на това кафе става за 48 часа. Кремът е с цвят на лешник с леки нюанси. Ароматите са на препечен хляб и карамел, характерни за бразилските кафета.
Представя се добре за еспресо и капучино.
Вид: Арабика
Сорт: Catuai
Ниво на изпичане: CITI / MEDIUM
Произход: Бразилия, Южна Америка
Реколта: LOT 24
Процес на сушене: washed
(Отстъпката важи само за категория кафе.)