ТОВА КАФЕ СЕ ПРЕДЛАГА В РАЗФАСОВКИ ПО 100 ГРАМА. Обявената цена е за опаковка от 100гр.
Colombia ROM BARREL FERMENTATION е 100% арабика, събрана в региона Калдас в Колумбия. Това кафе е уникално със своята обработка, която е призната от ЮНЕСКО за „Културно наследство“ от 2011 г.
Плантацията е разположена на 222 акра между 1350 и 1470 метра в среднопланински район, почвата е богата на пепел от вулкана Невадо дел Руис и средната температура е между 21° и 25°. Беритбата се извършва ръчно с бране и черешите, като се подбират само добре узрелите.
Уникалното в процеса е, че след като бъдат отделени и измити ядките, те се оставят да ферментират за максимум 20 часа и след това се поставят в силозите. След като се постигне желаната влажност, кафето се поставя върху Marquesina, за да завърши естественото изсъхване. След това кафето се избира и се поставя в бъчви, които са съдържали "тафията" от ром най-малко 8 години и се оставя в тях за около 3 месеца. На всеки 30 дни се взема проба за анализ.
Единствената цел сега е да се постигне желания резултат: кафе с аромат и вкус на ром. Самото обонятелно усещане е поразително както със своята интензивност, така и със специфичните ароматни характеристики, които напомнят на ром и тирамису. Алкохолното обонятелно въздействие избледнява до усещане за черешов ликьор.
Вид: Арабика
Сорт:
Ниво на изпичане: CITI / MEDIUM
Произход: Калдас, Колумбия
Реколта: LOT 23
Процес на сушене: ферментация в бъчва от ром
Клас: Outstanding
ТОВА КАФЕ СЕ ПРЕДЛАГА В РАЗФАСОВКИ ПО 100 ГРАМА. Обявената цена е за опаковка от 100гр.
(Отстъпката важи само за категория кафе.)