BG
BG EN

Кампанията „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък!“ завършва с изложба на арт инсталации от чували за кафе

Кампанията „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък!“ завършва с изложба на арт инсталации от чували за кафе

Тази година кампанията за събиране на утайка от кафе, проведена под мотото "Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък!" беше закрита с изложбата "Духът на кафето".

Всички варненци, любители на имаха възможността да се пренесат в света на кафето с изложбата „Духът на кафето“, която се провежда в Арт салон на Радио Варна.

Изложбата е организирана от пекарна за кафе DIO по повод закриването на тазгодишната кампания „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък!“.

Кампанията беше проведена за втора поредна година. Като тази година събраната утайка от кафе беше повече от 2 тона, което стана възможно благодарение на будните варненци, които се включиха в събирането. Много граждани, заведения и фирми събираха и носеха своята утайка от кафе в кв. Чайка, където се намира пекарна за кафе DIO.

Отново събраната утайка от кафе бе вложена като естествен тор в „Слънчевата ферма“, където се развива био земеделие.

Под звуците на класическа китара и погълнати от вълшебната атмосфера на арт инсталации направени от чували за кафе беше официалното закриване на тазгодишната кампания на пекарна за кафе DIO, а именно „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък!“.

На събитието бяха връчени благодарствени плакети на любители на кафето, спортни клубове и фирми, които активно са участвали в кампанията.

Сред получилите благодарствен плакет са БНР, Морето.нет, „Хотел Интернационал“ АД, „Роберт Бош“ ЕООД (отдел електроинструменти), спортен клуб „ОРКА“, спортен клуб “Functional Rebels Gym”, рекламна агенция “New ART Advertising” и IT компанията „Luau Group“ ltd.

„Скъпи любители на кафето, благодаря Ви за положеното усилие и безценната подкрепа! Тазгодишната кампания приключи, но ние оставаме заедно, за да развиваме кафе културата в града ни. Особени благодарности към БНР, БНТ и Moreto.net, които оказаха медийна подкрепа на кампанията и тази година."

DIO

Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък (за четвърта поредна година)

29 май 2023 Кампанията за събиране на утайка от кафе я организираме за четвърта поредна година, отново под мотото „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък“. Защото „екология“ не е просто модерна дума, а начин на мислене, запазващ природата и храната чисти. Нашата цел не е просто да съберем определено количество утайка, кампанията е по-скоро възпитателна за децата, идея за един по-различен начин на мислене и не на последно място да ни накара да се замислим всъщност колко ресурси имаме и колко ресурси пилеем.

Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък (за трета поредна година)

26 юни 2022 Кампанията за събиране на утайка от кафе я организираме за трета поредна година, отново под мотото „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък“. От 1-ви юли до 1-ви октомври можете да донесете пред Пекарна за кафе DIO събраната от Вас утайка от кафе.

Какво означава „Специално кафе” (Specialty coffee)

23 октомври 2021 За пръв път терминът „Специално кафе“ (Specialty coffee) е използван през 1974 г. от Erna Knutsen в соисанието „Tea & Coffee Trade Journal“. Тя използва терминът „специално кафе“, за да опише впечатляващи кафета. При тези оценки е широко приетата дефиницията и скалата за оценка за кафетата, като едно кафе може да се нарече „Специално кафе“ (Specialty coffee) само  ако е оценено с минимум 80 точки или повече по 100-точкова скала. Кафето с оценка 90–100 е оценено Изключително (Outstanding) , кафето с оценка 85–89,99 е оценено с отлично (excellence), а кафето с оценка 80–84,99 е оценено с много добър (Very good).

Какво е анаеробно кафе и защо има неповторим аромат и вкус

5 септември 2021 Анаеробно кафе е кафе с анаеробен процес на обработка, който се прави веднага след събиране на реколтата кафе от дърветата. Най-общо казано кафето с анаеробен процес е прясно обрано кафе, което се оставя да ферментира в среда без кислород.

Как да си приготвите судено кафе COLD BREW ?

17 юли 2021 COLD BREW -рецепта за студено кафе. Вече е лято и жегите ни обгръщат! А можем ли да се разхладим с кафе? ДА! Прочети повече:

Какво означава RED CATUAI кафе?

17 юли 2021 Какво означава RED CATUAI кафе? Това е специално създаден през 70-те години сорт кафе, използвани са два сорта кафе Mundo Novo и Caturra... Прочетете повече:

Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък

1 юли 2021 Кампанията за събиране на утайка от кафе я организираме за втора поредна година, отново под мотото „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък“...

Весела Коледа

25 декември 2020 Пекарна за кафе DIO пожелава светла и щастлива Коледа на всички почитатели на кафето!

DIO - Любимото кафе на лъвовете

7 ноември 2020 Пекарна за кафе DIO предлага най-добрите африкански кафета. DIO е одобрено от лъвовете!

Процеси на сушене на кафето

7 ноември 2020 Има три основни процеса по които кафето се суши, това са измит, натурален и меден процес. Washed coffees / Natural / Honey

Отбелязваме Международния ден на кафето

1 октомври 2020 1-ви октомври международен ден на кафето

Върхът на кафето в България, DIO

26 септември 2020 Най-високият връх на кафето в България! DIO покори най-високият връх в България, сърцата на всички, които го опитаха!

Как да изберете Вашето кафе?

13 септември 2020 Няколко идеи как да изберете своето кафе.

Правилното съхранение на кафето запазва неговият аромат

13 септември 2020 Съвет как да съхранявате кафето си.

Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък!

13 септември 2020 Кампания на Пекарна за кафе DIO за събиране на утайка от кафе.