DIO е повече от крафт пекарна за кафе, повече от магазин за кафе. DIO е смелостта да бъдеш различен, да не следваш пътища, а да създаваш нови такива! DIO означава да не следваш стандарти, а да създаваш свой собствен стандарт, да не подражаваш, а да ти подражават!
DIO е първото кафе, което се осмели да застане очи в очи с дивите лъвове и да получи тяхното одобрение.
Днес DIO се превърна в любимото кафе на лъвовете!
Африка! Освен родината на лъвовете Африка е и страната, в която се раждат едни от най-хубавите кафета на света. Африканските кафета се отличават с приятна, нежна киселинност, флорално тяло, интензивен аромат и завладяващ плодов вкус.
Пекарна за кафе DIO предлага едни от най-добрите африкански кафета сорт Арабика:
Всички кафета са селектирани от най-реномираната борса за кафе в Италия, която от над 70 години селектира и внася в Европа кафета от целия свят! Ние от DIO се доверихме на техния дългогодишен опит и полагаме всички усилия, за да предложим най-доброто качество!
Всички кафета предлагани в пекарна за кафе DIO са със сертификат "traceability", което означава, че всяко едно зрънце кафе е с гарантиран произход, известна е плантацията от която е откъснато, кой и кога го е откъснал.
Ако искате да се докоснете до нашата голяма страст "кафето", можете да разгледате предлаганите кафета и да ги поръчате онлайн през нашият електронен магазин.
Фотограф на DIO и всички други лъвове е: Цанислав Христов
29 May 2023 Кампанията за събиране на утайка от кафе я организираме за четвърта поредна година, отново под мотото „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък“. Защото „екология“ не е просто модерна дума, а начин на мислене, запазващ природата и храната чисти. Нашата цел не е просто да съберем определено количество утайка, кампанията е по-скоро възпитателна за децата, идея за един по-различен начин на мислене и не на последно място да ни накара да се замислим всъщност колко ресурси имаме и колко ресурси пилеем.
26 June 2022 Кампанията за събиране на утайка от кафе я организираме за трета поредна година, отново под мотото „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък“. От 1-ви юли до 1-ви октомври можете да донесете пред Пекарна за кафе DIO събраната от Вас утайка от кафе.
23 October 2021 За пръв път терминът „Специално кафе“ (Specialty coffee) е използван през 1974 г. от Erna Knutsen в соисанието „Tea & Coffee Trade Journal“. Тя използва терминът „специално кафе“, за да опише впечатляващи кафета. При тези оценки е широко приетата дефиницията и скалата за оценка за кафетата, като едно кафе може да се нарече „Специално кафе“ (Specialty coffee) само ако е оценено с минимум 80 точки или повече по 100-точкова скала. Кафето с оценка 90–100 е оценено Изключително (Outstanding) , кафето с оценка 85–89,99 е оценено с отлично (excellence), а кафето с оценка 80–84,99 е оценено с много добър (Very good).
16 October 2021 Тази година кампанията за събиране на утайка от кафе, проведена под мотото "Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък!" беше закрита с изложбата "Духът на кафето".
5 September 2021 Анаеробно кафе е кафе с анаеробен процес на обработка, който се прави веднага след събиране на реколтата кафе от дърветата. Най-общо казано кафето с анаеробен процес е прясно обрано кафе, което се оставя да ферментира в среда без кислород.
17 July 2021 COLD BREW -рецепта за студено кафе. Вече е лято и жегите ни обгръщат! А можем ли да се разхладим с кафе? ДА! Прочети повече:
17 July 2021 Какво означава RED CATUAI кафе? Това е специално създаден през 70-те години сорт кафе, използвани са два сорта кафе Mundo Novo и Caturra... Прочетете повече:
1 July 2021 Кампанията за събиране на утайка от кафе я организираме за втора поредна година, отново под мотото „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък“...
25 December 2020 Пекарна за кафе DIO пожелава светла и щастлива Коледа на всички почитатели на кафето!
7 November 2020 Има три основни процеса по които кафето се суши, това са измит, натурален и меден процес. Washed coffees / Natural / Honey
1 October 2020 1-ви октомври международен ден на кафето
26 September 2020 Най-високият връх на кафето в България! DIO покори най-високият връх в България, сърцата на всички, които го опитаха!
13 September 2020 Няколко идеи как да изберете своето кафе.
13 September 2020 Съвет как да съхранявате кафето си.
13 September 2020 Кампания на Пекарна за кафе DIO за събиране на утайка от кафе.