BG
BG EN
  • Марка: Пекарна за кафе DIO

Ethiopia GUJI се събира в областта „Sidamo“ в съответствие с класификационната система на Ethiopian Commodities Exchange (ECX). Съгласно тази система цялото кафе, произведено в голямата зона на Sidamo, се нарича „Sidamo Coffee“. Всъщност кафетата CCS “Sidamo” са от “типа GUJI”: кафе с ясен аромат на кардамон, черен чай, идващо от производители, чиито ферми са разположени на надморска височина от 1770 (например в Шекисо) до 2100 метра. Гуджи е от страната на Гедео и е много голяма област.

CCS работи с частна компания (много кафе се продава чрез кооперации), която купува кафе чрез ECX. След като кафето бъде закупено от търг, нашият партньор ръчно сортира и приготвя зеленото кафе според спецификациите за качество CCS.

Докато кафето се пулверизира, захарите остават върху зърната и тези захари след това ферментират във вода във ферментационни резервоари за период от 48-76 часа, в зависимост от топлината и надморската височина, откъдето се доставя кафето. След като захарите са напълно елиминирани чрез процеса на ферментация, кафето се премества под слънцето за сушене в пергамент.

Киселинността на измитите етиопски кафета е много по-изразена поради факта, че захарите са отстранени от кафето. За разлика от естествения процес, при който сладостта е ключова, човек може по-ясно да долови киселинността в тези измити кафета.

 

Произход: Етиопия
Вид: Арабика
Ниво на изпичане: LIGHT
Реколта: LOT 23
Процес на сушене: Washed
Качество: Специално кафе / Specialty coffee - very good
Основни вкусове: кардамон, черен чай, цветя
Други сертификати: ORGANIC  | FAIR PLAY  | SCA 83,25

14,20 BGN
добави в количката
Моля, изберете:
Ethiopia GUJI
ОТСТЪПКИ
ЦЕНИ и РАЗФАСОВКИ
ДОСТАВКА
ОТСТЪПКИ

При поръчка на кафе над 80 лева получавате отстъпка в размер на -15% .

Отстъпката ще се активира автоматично на "Стъпка 2 - Преглед на поръчката".

(Отстъпката важи само за категория кафе.)

ЦЕНИ и РАЗФАСОВКИ

Първата автоматично генерираната цена, която виждате е цена за 1 пакет кафе с тегло 200 грама и е в български лева с ДДС.

 

Всички кафета са в пакети по 200 грама.

Чрез стрелките вдясно от надписа "200 грама пакет", който се намира вдясно от снимката на продукта можете да изберете колко пакета по 200 грама. Ако желаете 1 кг. кафе, моля изберете 5 пакета.

ДОСТАВКА

Доставката се извършва чрез куриерска фирма Speedy (част от dpd).

Цената на доставката се изчислява автоматично при правене на поръчката, след като се посочи адрес или офис за доставка.

Пратката се изпраща в рамките на 2 работни дни в зависимост дали избраното кафе е налично или му предстои печене в рамките на денят.

 

  • За поръчки над 85 лева доставката е безплатна до офис на Speedy на територията на България.

  • За поръчки над 120 лева доставката е безплатна до адрес със Speedy на територията на България.

Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!