Как да изберете Вашето кафе?

Как да изберете Вашето кафе?

При нас често идват хора, които се затрудняват да изберат своето кафе. Ето и няколко идеи как да изберете Вашето кафе:

Преди всичко кафето е напитка, която носи удоволствие. И при всички положения колкото и да е хубаво едно кафе в един момент ще Ви омръзне и ще поискате друго. Затова не губете време в прекаленото избиране на кафе, просто опитвайте различните видове кафе, докато се спрете на нещо. След това отново избирайте, докато се спрете на друго.

Основните видове кафе са Арабика и Робуста. Арабиката е по-качествения вид кафе, по-ароматно, с по-нек вкус, по-флорално. Тук чуденето е излишно, просто изберете Арабика и не се чудете, дори не се замисляйте, а какво е Робуста.

След като сме избрали вид Арабика, може да започнете с четене на спецификации на различните кафета.

Оснвоните специфики на вкуса по които можете да сравнявате и избирате са:
- киселинност (ниска, умерена, висока);
- захари (с плодов вкус или цитрусов или "земни" плодове "ърти");
- нюанси на вкуса като по-дървесни, по-плодови, по-карамелени и пр;
- произхода на кафето до голяма степшен подсказва какви вкусове може да очакваме.

Как да си приготвите судено кафе COLD BREW ?

17 юли 2021 COLD BREW -рецепта за студено кафе. Вече е лято и жегите ни обгръщат! А можем ли да се разхладим с кафе? ДА! Прочети повече:

Какво означава RED CATUAI кафе?

17 юли 2021 Какво означава RED CATUAI кафе? Това е специално създаден през 70-те години сорт кафе, използвани са два сорта кафе Mundo Novo и Caturra... Прочетете повече:

Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък

1 юли 2021 Кампанията за събиране на утайка от кафе я организираме за втора поредна година, отново под мотото „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък“...

Весела Коледа

25 декември 2020 Пекарна за кафе DIO пожелава светла и щастлива Коледа на всички почитатели на кафето!

DIO - Любимото кафе на лъвовете

7 ноември 2020 Пекарна за кафе DIO предлага най-добрите африкански кафета. DIO е одобрено от лъвовете!

Процеси на сушене на кафето

7 ноември 2020 Има три основни процеса по които кафето се суши, това са измит, натурален и меден процес. Washed coffees / Natural / Honey

Отбелязваме Международния ден на кафето

1 октомври 2020 1-ви октомври международен ден на кафето

Върхът на кафето в България, DIO

26 септември 2020 Най-високият връх на кафето в България! DIO покори най-високият връх в България, сърцата на всички, които го опитаха!

Правилното съхранение на кафето запазва неговият аромат

13 септември 2020 Съвет как да съхранявате кафето си.

Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък!

13 септември 2020 Кампания на Пекарна за кафе DIO за събиране на утайка от кафе.