През 1939 г. монах, пътуващ от Бирма, въвежда кафеени семена в Непал, отбелязвайки началото на пътуването на страната за отглеждане на кафе. Близо пет десетилетия по-късно Ujjal Rana създава първото търговско кафене в Непал. Фермите са разположени върху някогашни безплодни оризови полета, но чрез усилия за повторно озеленяване имението сега обхваща 100 хектара буйни кафеени храсти. Сред този регенериран пейзаж застрашени животни като леопарди и различни видове птици се завърнаха и намериха убежище.
Отгледано на 2200 фута в поддиапазона Ganesh Himal на Хималаите, имението е известно с производството на нашето уникално кафе Mount Everest Supreme и днес то все още стои като единствената плантация за кафе в Хималаите. Разположена в този вдъхващ благоговение регион, тя е една от най-северните плантации за кафе в света, разположена точно извън типичния „кафеен пояс“. Неговото уникално географско положение помага да се създаде чаша, която е известна със своята дълбочина и деликатен вкусов профил, напомнящ за фин чай.
Това кафе се характеризира с лека киселинност, почти като чай с нотки на жасмин и ванилия, балансирани с какао.
Вид: Арабика
Сорт: Caturra
Надморска височина: 2200м.
Ниво на изпичане: MEDIUM
Произход: Nepal Mt. Everest
Ферма: Ujjal Rana
LOT 24
Процес на сушене: Sun dried
Качество: Специално кафе / Specialty coffee - excellence
SCA SCORE 89.25
Основни вкусове: Ванилия, жасмин, какао.
ORGANIC
(Отстъпката важи само за категория кафе.)