Nicaragua ANAEROBIC е едно много повече от специално кафе, то е арогантно кафе, което иска да покаже на света, че има неповторим вкус на ликьор. Обработено е чрез анаеробен процес на ферментация. Използван е дълог процес на ферментация - 180 часа.
Ръчно събрано в плантацията Finca El Cipres от района Dipilto, Nueva Segovia. Плантацията е на надморска височина 1300-1450м.
Nicaragua ANAEROBIC е с интензивни аромати и вкусове, наподобяващи винена шара. Основните нотки във вкусът са: грозде, ананас, банан, праскова.
Анаеробният процес е заредил кафето с нюанси във вкуса на ферментирало грозде, интензивно, плътно с умерена към средна киселинност.
Това кафе е подходящо за късният следобед, напълно заместващо десерт и чаша уиски. Идеален завършек на деня в изтънчена компания.
Вид: Арабика
Ниво на изпичане: LIGHT
Произход: Nicaragua, Dipilto, Nueva Segovia
Реколта: LOT 23/24
Процес на сушене: ANAEROBIC
Качество: Специално кафе / Specialty coffee - Outstanding Quality
Вкусове: Ликьор, грозде, ананас, банан, праскова.
(Отстъпката важи само за категория кафе.)