Colibrì Azul e истинско специално кафе, това специално кафе се добива в района Jinotega, който е част от природния резерват "Cerro Dantalì". Тази област е добре известна със своето естествено биоразнообразие. Заради тропичният си климат с обилни валежи този район има отлични условия за развиване на качествата на кафето.
Природният резерват е важен проект за целия регион, там живеят повече от 250
видове птици, 4 от тях с опасност от изчезване, като синьото Колибри (Colibri Azul).
Кафените дървета в този район растат под сянката на феноменални тропични дървета. Плодовете кафе се берат ръчно. Черешите се измиват и се оставят да ферментират във водни резервоари поне 24 часа. В резултат на това кафето развива много ярка киселинност и пъстри плодови вкусове. Интензивен аромат.
Вид: Арабика
Ниво на изпичане: CITI / MEDIUM
Надморска височина на отглеждане: 1250м. -1450м.
Произход: Jinotega, Nicaragua
Реколта: LOT 22
Kачество на ядката: Premium Quality / Gourmet Coffee
Процес на сушене: Измита ядка
Качество: Специално кафе / Specialty coffee - excellence
Основни нотки във вкуса: Бяло грозде, портокал, шоколад.