Правилното съхранение на кафето запазва неговият аромат. Кафето излиза от пекарната за кафе силно дехидратирано при влажност на ядката 4%. А влажността на въздуха достига 80% около морето и около 40%-50% във вътрешността на страната. Тоест няколко часа неправилно съхранение са достатъчни, за да изгубите каймака на кафето си и още няколко часа, за да компроментирате и аромата му.
За да се запази интензивността на неговият аромат е нужно да се съхранява на сухо място, тъй като кафето изключително бързо поема влага, която разваля неговите качества.
Съветваме да съхранявате кафето си в малки буркани за кафе, по възможност побиращи кафе за не повече от 2-3 дни. Останалото количество бихте могли да съхранявате в по-голям буркан, по възможност с помпа за създаване на вакуум.
29 май 2023 Кампанията за събиране на утайка от кафе я организираме за четвърта поредна година, отново под мотото „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък“. Защото „екология“ не е просто модерна дума, а начин на мислене, запазващ природата и храната чисти. Нашата цел не е просто да съберем определено количество утайка, кампанията е по-скоро възпитателна за децата, идея за един по-различен начин на мислене и не на последно място да ни накара да се замислим всъщност колко ресурси имаме и колко ресурси пилеем.
26 юни 2022 Кампанията за събиране на утайка от кафе я организираме за трета поредна година, отново под мотото „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък“. От 1-ви юли до 1-ви октомври можете да донесете пред Пекарна за кафе DIO събраната от Вас утайка от кафе.
23 октомври 2021 За пръв път терминът „Специално кафе“ (Specialty coffee) е използван през 1974 г. от Erna Knutsen в соисанието „Tea & Coffee Trade Journal“. Тя използва терминът „специално кафе“, за да опише впечатляващи кафета. При тези оценки е широко приетата дефиницията и скалата за оценка за кафетата, като едно кафе може да се нарече „Специално кафе“ (Specialty coffee) само ако е оценено с минимум 80 точки или повече по 100-точкова скала. Кафето с оценка 90–100 е оценено Изключително (Outstanding) , кафето с оценка 85–89,99 е оценено с отлично (excellence), а кафето с оценка 80–84,99 е оценено с много добър (Very good).
16 октомври 2021 Тази година кампанията за събиране на утайка от кафе, проведена под мотото "Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък!" беше закрита с изложбата "Духът на кафето".
5 септември 2021 Анаеробно кафе е кафе с анаеробен процес на обработка, който се прави веднага след събиране на реколтата кафе от дърветата. Най-общо казано кафето с анаеробен процес е прясно обрано кафе, което се оставя да ферментира в среда без кислород.
17 юли 2021 COLD BREW -рецепта за студено кафе. Вече е лято и жегите ни обгръщат! А можем ли да се разхладим с кафе? ДА! Прочети повече:
17 юли 2021 Какво означава RED CATUAI кафе? Това е специално създаден през 70-те години сорт кафе, използвани са два сорта кафе Mundo Novo и Caturra... Прочетете повече:
1 юли 2021 Кампанията за събиране на утайка от кафе я организираме за втора поредна година, отново под мотото „Утайката от кафе е ресурс, а не отпадък“...
25 декември 2020 Пекарна за кафе DIO пожелава светла и щастлива Коледа на всички почитатели на кафето!
7 ноември 2020 Пекарна за кафе DIO предлага най-добрите африкански кафета. DIO е одобрено от лъвовете!
7 ноември 2020 Има три основни процеса по които кафето се суши, това са измит, натурален и меден процес. Washed coffees / Natural / Honey
1 октомври 2020 1-ви октомври международен ден на кафето
26 септември 2020 Най-високият връх на кафето в България! DIO покори най-високият връх в България, сърцата на всички, които го опитаха!
13 септември 2020 Няколко идеи как да изберете своето кафе.
13 септември 2020 Кампания на Пекарна за кафе DIO за събиране на утайка от кафе.