Като всяко африканско кафе и кафетата от Rwanda са с изразена, приятна киселинност създаваща усещане за прохладна африканска нощ. Кафето Rwanda Kuvanga е преминало през процес на анаеробна ферментация, при този процес ядката ферментира в среда без кислород, в затворен съд. Това зарежда ядката с много захари, приглушава киселинността, която остава фонова. Развиват се аромати на ликьор, фино усещане за алкохолна напитка, разбира се без да съдържа алкохол, само фини вкусове.
Ароматите в кафето загатват за червени плодове, слива, малина.
Вкусовият профил е чист и сладък с нотки на стафиди, боровинки и мандарина
RWANDA BOURBON е подходяща за късо кафе, Chemex и V60.
Вид: Арабика
Вариация:
Ниво на изпичане: Light
Произход: Руанда, Африка
LOT 24
Надморска височина: 1800-2200
Процес на сушене: Измита ядка
Качество: excellence
Вкусове: Стафиди, боровинки, мандарина, ликьор.
SCA SCORE 87
(Отстъпката важи само за категория кафе.)